Help! Hoe creëer ik samenhang in mijn woning?

Honderden Pinterest-plaatjes gepind, maar je ziet door de bomen het bos niet meer? Ik geef je 5 tips om samenhang te creëren in jouw woning.

Help! Hoe creëer ik samenhang in mijn woning?

Ken je dat gevoel; je hebt honderden Pinterest-plaatjes gepind, maar je ziet door de bomen het bos niet meer 😵‍💫. Of je kocht een bestaande woning, werd verliefd op de ligging en het uitzicht, maar het interieur zou je toch iets anders aangepakt hebben. Hoe zorg je er dan voor dat het interieur een mooi geheel vormt? Ik geef je 5 tips om samenhang te creëren in jouw woning.

Blog Samenhang Pic1

1. Architectuur en interieur.

Architectuur en interieur gaan hand in hand. Ga je een nieuwbouw-woning zetten en kies je voor een strakke witte blok? Trek die sfeer dan ook door in je interieur. Kocht je een karakteristieke seventies-woning? Sla de originele elementen dan alsjeblieft niet meteen kapot maar combineer authentieke elementen met nieuwe.

Blog Samenhang Pic2

2. Een duidelijke sfeer in het hele huis.

10 Pinterest-borden en voor elke kamer één? Probeer Pinterest eens los te laten. Denk vooral na over welke sfeer je wil creëren in je huis in plaats van bestaande plaatjes in jouw huis te wringen 😉.

Blog Samenhang Pic3

3. Kies kleuren, texturen en vormen die overal terugkomen.

Kies een kleuren- en materialenpalet dat je zoveel mogelijk laat terug komen in je woning. Mag je dan nergens eens iets anders doen? Natuurlijk wel! Maar zorg ervoor dat de basis juist zit. Een super kleurrijke keuken? Top! Probeer dan ook wat kleur in je slaapkamer te steken zonder dat die té flashy wordt. Afgeronde deuropeningen? Love it! Wat dacht je van een afgerond keukenwerkblad of een ronde tafel?

Blog Samenhang Pic4

4. Laat zoveel mogelijk door dezelfde partij uitvoeren.

Wit is niet wit, een kast is geen kast en naturel eik is geen naturel eik. Elke partij heeft zijn eigen materialen, standaarden en manier van werken. Eik-fineer frontjes die nét niet zijn afgestemd op de kleur van de parket? Witte kasten die nét niet passen bij de kleur van de muur? Verschillende plinthoogtes? Ik krijg er de kriebels van! En ja ik weet het; 1 grote offerte is altijd pijnlijker dan 10 kleine offertes, maar als je eerlijk bent met jezelf, komt dat uiteindelijk op hetzelfde neer hé 😉.

Blog Samenhang Pic5

5. Let op de details!

Samenhang creëren hoeft niet per se veel geld te kosten. Kies overal voor dezelfde greepjes op de kasten of laat bepaalde lijnen in verschillende ruimtes doorlopen.

Samenhang hoeft trouwens niet saai te zijn!

Samenhang hoeft trouwens niet saai te zijn! Ook in een eclectisch interieur is er samenhang. Samenhang zorgt voor een bepaalde rust en sfeer doorheen heel je woning. Kan je na deze tips toch nog hulp gebruiken bij het interieurontwerp van je woning? No worries, we've got you covered! Boek hier een kennismakingsgesprek en we spreken elkaar snel!

Lang leve de bouwsector! Hoe wij het anders proberen aan te pakken.
150422 IMG 8538
Let there be light!
IMG 2833

Vind je het goed dat onze website cookies gebruikt om je een betere surfervaring te bieden? Ga dan akkoord met onze privacy disclaimer.

Aanpassen